,

Periscope voor dummies

Periscope is een app die je kunt downloaden op je telefoon of tablet en waarmee je live video kunt uitzenden. Echt super gaaf en ook heel interessant om in te zetten in je business. Het is een hele mooie tool om kennis te delen, om je zichtbaarheid te vergroten en om een persoonlijke band op te bouwen met mensen. Precies wat je wilt als ondernemer, toch?

Je kunt de Periscope app downloaden op je telefoon of op je tablet. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een account aanmaken. Je kunt inloggen met je twitteraccount of met je mobiele nummer. Als je al een twitteraccount hebt, zou ik dit meteen koppelen. Denk dan wel meteen even na over je naam. Als die niet heel handig is, verander dan eerst je twitternaam, voordat je deze koppelt aan Periscope. Ik heb dat deze week pas veranderd en zat op Periscope met mijn oude twitternaam. Dat ben ik dus allemaal kwijt. Geen ramp hoor, maar wel handiger om vooraf even over na te denken. Ook moet je dan nog een gebruikersnaam kiezen.

Als je dan die app hebt gedownload en een profiel hebt aangemaakt is het tijd om uit te zenden of wat te gaan bekijken. Eigenlijk wijst het zich redelijk vanzelf. Via het icoontje van het televisiescherm kun je uitzendingen bekijken van mensen die je volgt. Dat uitnodigen doe je via het icoontje met die poppetjes. Via de wereldbol kun je uitzendingen van over de hele wereld bekijken.

Als je een uitzending volgt, zoals die van mij volgende week, dan kun je niet alleen kijken. Nee, het is veel leuker, je kunt ook reageren. Een live chat tijdens je uitzending. En je kunt door op het scherm te klikken laten weten dat je het leuk vindt. Ja, nu wordt het echt gezellig: dan zie je dus allemaal hartjes. Echt. En die hartjes zorgen er weer voor dat jij een bepaalde ‘ranking’ krijgt, oftewel dat je goed wordt gevonden op Persicope. Hartjes zijn dus niet alleen leuk, maar ook belangrijk als ondernemer.

Ik hoop jullie dus volgende week op Periscope te ‘spreken’. Je krijgt nog een uitnodiging van mij. Ik beloof dat ik iets heel waardevols voor jullie zal uitzenden. Waar je als ondernemer echt iets aan hebt. En ik kan jullie support goed gebruiken want ik vind het doodeng. Dus kom volgende week maar op met al die hartjes ♡ ♡ ♡.

Heb jij voor de Persicope uitzending van volgende week een vraag voor mij, of is er een onderwerp waar je meer informatie over wilt? Dan kun je je vraag hieronder kwijt. Liever anoniem? Mail dan naar lisette@deontspannenondernemer.nl met als titel van je mail: Periscope vraag.

Wil je je als ondernemer meer verdiepen in Periscope? Kijk dan even op de websites van bijvoorbeeld Maaike Gulden en Noortje Janmaat. Zij geven veel waardevolle en gratis info hierover weg op hun websites.

Ik kijk er naar uit jullie vragen te lezen en ik wens je een heerlijke dag.

Kun je niet wachten met jouw vraag op mijn Periscope uitzending en wil je een half uur mijn onverdeelde aandacht en coaching? Dan kun je je ook opgeven om kans te maken op een gratis Business Boost Gesprek van een half uur twv. €147.

Ik wil graag kans maken op een gratis Business Boost Gesprek (twv. € 147,-)!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *