, ,

De valkuil van hard werken

De grote valkuil die de groei van jouw business belemmert én je plezier ontneemt, is hard werken. Een paar dagen geleden sprak ik Alexandra, één van mijn klanten in het ‘Succesprogramma Ontspannen Ondernemen’. Ze is nu een maand bezig en ze gaat als een speer! Maar ondanks dat ze aan het begin van het programma doelen heeft gesteld op het gebied van haar business én op het gebied van rust, energie en vrije tijd, zat ze er even door heen. Ze was moe en ze had de dagen ervoor teveel van zichzelf gevraagd. Iets wat ze heel goed kende van zichzelf.

Alexandra begon haar eigen bedrijf 3 jaar geleden vanuit haar passie voor gezond leven. Ze wilde haar hart volgen, de dingen meer op haar eigen manier doen. Ze was super creatief en enthousiast. En haar bedrijf liep van het begin af aan goed. Maar een paar jaar later liep ze tegen een muur. Ze voelde nog steeds de liefde voor haar vak en haar klanten, maar ze werd geleefd door al het werk wat er op haar af kwam als ondernemer. Haar boekhouding, de marketing, sales en dan ook nog het beantwoorden van de bups aan mail die elke dag binnenkwam. Het vrat tijd en energie.

Steeds vaker werkte ze door in de avonduren. En in de weekenden. Zelfs de vakanties waren niet meer heilig. Het ging ten koste van haar vriendinnen, ze had het gevoel geen tijd te hebben om met ze af te spreken. Ze voelde zich schuldig als een vriendin belde of ze doordeweeks koffie wilde drinken en ze wél een keer ja zei, wat haar dan weer stress en een schuldgevoel opleverde. Kortom, al het plezier waarmee ze als ondernemer was gestart ebde steeds meer weg en over haar omzet was ze ook niet tevreden.

Ze wilde groeien met haar bedrijf, maar had geen idee hoe ze dat moest doen, zonder nog harder te werken. Een belangrijke reden voor haar om mee te doen aan mijn programma. Ze wilde weer kunnen genieten van het leven én van haar business. En afgelopen week stapte ze dus weer in die grote valkuil. De valkuil van hard werken. Van doorduwen en bikkelen in plaats van werken vanuit rust en ruimte. Vanuit ontspanning. Vanuit vertrouwen. Vanuit het gevoel dat je zeeën van tijd hebt.

Die valkuil van hard werken is namelijk een hardnekkige. Het is bijna een verslaving, dat doen-doen-doen. Gelukkig is Alexandra zich er steeds meer van bewust wanneer ze in die ‘druk-doen-modus’ schiet. Waardoor ze er dus ook op dat moment iets aan kan doen. Alleen is dat in het begin soms even lastig in je eentje.  Ze wist best dat ze meer rust moest nemen, maar hoe?  Samen keken we welke momenten ze haar ‘me-time’ kon nemen, hoe ze dat in haar dagelijkse drukke schema het beste kon inpassen. Ook keken we wat nu ook weer haar prioriteiten waren. Wat was nu op dit moment essentieel? En welke taken kon ze voor nu even laten liggen? Of uitbesteden? De eerste stap voor haar was om 3 keer per week haar ochtend te beginnen met een wandeling van 20 minuten. En ‘s middags appte ze me: ze had nu eindelijk die schoonmaakster eens gebeld die ze al van iemand had doorgekregen!

Herkenbaar misschien?
Wat ga jij doen om meer rust en ruimte te creëren?
Ik hoor het graag van je!
Je kunt je reactie hieronder achterlaten.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *