, ,

Leef als een topsporter

Ben jij ook vaak zo druk in je hoofd? Pieker je veel? Ben je moe en heb je behoefte aan een energie-boost? Vandaag een tip voor meer energie én meer rust!
Vaak zijn we niet uitgeput door de stress die we hebben, maar doordat we te weinig herstelmomenten in ons leven hebben. In Amerika is er het Energy Project, echt een super gaaf project van Tony Schwartz en Jim Loehr. Deze mannen hebben een achtergrond in de sportpsychologie en zij willen werknemers – onder wie topmensen van grote bedrijven – helpen om optimaal te presteren.

Niet door hun tijd slimmer in te delen en zoveel mogelijk activiteiten in één dag te proppen, maar door te leren hun energievoorraad beter te beheren.
Het idee is dat je net als topsporters tussen je wedstrijden en trainingen regelmatig periodes in last waarin je je batterij weer oplaadt.

Start daarom eens met het inlassen van (korte) herstelmomenten gedurende je dag. Maak een planning voor wat je moet doen, maar óók voor je herstelmomenten. Wanneer ga je ontspannen of iets doen waarmee je weer oplaadt? En hoe ga je dat dan doen? Je kan deze ‘herstelplanning’ maken per dag, per week en per maand. En luister naar je lichaam; wanneer is herstel nodig?

Geen idee wat je dan moet doen? Maak vooraf een (lange!) lijst waar je uit kan kiezen. Zelf doe ik dan graag een mindfulness oefening, of ga een frisse neus halen en maak een wandeling. Ook vind ik het heerlijk om even lekker hard muziek te draaien en te dansen. En als ik tijd heb doe ik een aantal Restorative Yogahoudingen. Hierin ga je heel bewust van de stress response naar de relax response. Je leert luisteren naar je lichaam. De houdingen kalmeren het zenuwstelsel en je lichaam en geest komen tot rust. Als dat geen herstelmoment is :-).

Ik wens je een heerlijke dag!

 

PS Wil je meer tips om op te laden en te ontspannen? Kijk dan vrijdag om 14.00 uur naar mijn Periscope uitzending! Je vindt me onder www.periscope.tv/lisette_tol.

Meer info over Periscope lees je in mijn blog Periscope voor dummies

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *