,

Ali B. : ‘Ik ben een f*cking windmolen!’

Twee weken geleden was ik bij een bijeenkomst van mijn Business Mastermind groep. En deze keer sprak gastspreker Ali B. over leiderschap en succes

Op een gegeven moment vroeg één van de ondernemers; “Ali, echt geweldig wat je bereikt hebt, maar hoe ga jij om met je succes. Ik bedoel; hoge bomen vangen veel wind, toch?” Zonder één seconde na te denken gaf Ali B een geweldig antwoord:

“Wie zegt dat ik een boom ben?! Wat is dat voor beperkende overtuiging! Ik ben een f*cking windmolen! En ik gebruik die tegenwind. Als energie. Om vooruit te komen!’”

-Ali B.-

Misschien herken jij dat ook wel. Dat dingen die tegenzitten ineens als raketbrandstof kunnen dienen. Dat je echt zó klaar bent met iets dat je AAN gaat! Dat je het gevoel hebt vleugels te krijgen.

Voor mij is dit leiderschap; Gebruik je die shit om te groeien? Of ga je bij de pakken neer zitten? En weet je waar ik achter ben gekomen? Dat hoe groter de shit… hoe makkelijker het is! Als je echt rock bottom gaat, ga je vanzelf wel omhoog.

Maar het gaat er om dat je óók op de momenten dat het ‘best oke’ gaat, die doodnormale doordeweekse dag als niemand kijkt, dat er geen échte shit is, behalve een hoop redenen, excuses en verhalen in je hoofd, dat je óók dan dat leiderschap, die verantwoordelijkheid kan pakken.

Zeg eens eerlijk…

Zijn er bij jou ook niet legio dingen die je zegt te gaan doen, maar niet doet? Omdat we het laten afhangen van de omstandigheden. Van of je lekker in je vel zit of niet. Van of je inspiratie hebt of niet. Van of je een boom bent of een windmolen. En weet je, dit is nou precies wat er voor zorgt dat we dan balen van onszelf. Dat we tijdgebrek, stress en onvrede ervaren.

Hoe zou het zijn als je je verantwoordelijkheid zou nemen. En gewoon eens een week – om te beginnen – echt gaat DOEN wat je zegt! Dat je hetgeen je met jezelf afspreekt niet laat afhangen van de omstandigheden. Van of je zin hebt of niet. Maar gewoon integer zijn: zeggen wat je gaat doen en het dan ook doen! En dat kan ook zijn dat je bijvoorbeeld elke dag om 15 uur stopt met werken he? Dat bepaal je helemaal zelf.

Leiderschap en integriteit

Ik zal je een voorbeeld geven. Een mooie manier voor mijzelf om die ‘integriteits-spier’ te trainen, zijn mijn trainingen en yogalessen om 7.00 uur ‘s morgens. Dat doe ik namelijk niet omdat ik een ochtendmens ben. Of omdat ik dan zin heb om te gaan sporten. Dat doe ik alleen omdat ik weet dat het goed is voor mij. Omdat ik fit en vitaal wil zijn, als ondernemer maar zeker ook als partner en moeder. En ik daarom een afspraak met mezelf hebt gemaakt om te trainen en yogalessen te volgen.

Lukt dit altijd en met alles, om te doen wat ik zeg? Nee, dan zou ik een klein spel spelen. Maar ik train mezelf hier in. Elke dag weer. En ik merk dat het steeds makkelijker wordt om het keuzemoment tussen stimulus en respons te pakken. En me niet te laten leiden door de omstandigheden.

Laat ik dat koekje liggen of neem ik er twee? Stap ik mijn bed uit of druk ik op snooze? Schrijf ik mijn blog of stel ik het uit? Doe ik mijn sales-gesprekken of fröbel ik verder aan mijn website? En een belangrijke vraag is dan; wie moet ik zijn om te doen wat ik zeg? Geloof ik dat oude verhaal dat zegt ‘Ik ben geen ochtendmens en heb een hekel aan sport’?

Ben je een ‘f*cking windmolen’ of een boom?

De keus is aan mij! En aan jou. Wie ben jij? Ik kan je verklappen, jezelf deze vraag stellen, deze keuzevrijheid geeft zo veel RUIMTE! Zoveel RUST! Zoveel VRIJHEID! En zoveel RESULTAAT in mijn business!

Wil je weten wat leiderschap kan doen voor jouw business én voor jouw rust?

Ik vertel je er binnekort alles over in mijn compleet nieuwe en gratis online training ‘De 3 sleutels naar jouw Next Level in Business – Meer RUST – Meer FOCUS – Meer RESULTAAT’

En ik beloof je één ding: het wordt mega waardevol!

NU AANMELDEN VOOR ONLINE TRAINING

Warme groet,
Lisette

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *