,

Wat er voor nodig is om je omzet te verhogen

Waar ik het graag even met je over zou willen hebben deze keer, is over het vragen van hoge prijzen.  Ik verbaas me steeds hoeveel ondernemers dat ingewikkeld vinden.Ik weet nog heel goed dat toen ik begon met hoge prijzen vragen voor de waarde van mijn diensten, dat ik op heel veel weerstand stuitte.

Misschien als je mij al wat langer kent dat je nog weet van die mail die ik een paar jaar geleden kreeg van Sylvia, die dame die zo vreselijk boos op mij was. Ze stuurde me een hele boze mail. Zij vond het namelijk belachelijk dat ik een gratis coachcall aanbood die € 147,- waard was! €147,- voor een half uur! Dat was toch echt te gek… En ik mailde Sylvia terug dat ik haar begreep.

EIGENLIJK WILDE SYLVIA OOK GOED VERDIENEN

Ik begreep haar zelfs heel goed, want toen ik een jaar of 10 geleden begon als coach, vroeg ik ook maar € 80,- per uur. In de mail legde ik haar ook uit waarom ik dit bedrag van € 147,- vroeg. En ik bood haar aan alsnog van de coachcall gebruik te maken. Heel eerlijk dacht ik dat ik niks meer zou horen, maar ze ging er op in. Het mooie was, door die mail en de coachcall t.w.v. € 147,- , die voor haar enorm waardevol was, is ze bij mij in het Succesprogramma gestapt. Want dit wilde ze eigenlijk ook heel graag zelf leren. Echt van waarde zijn en daar goed mee verdienen.

Ze had namelijk een goedlopende praktijk, maar moest veel te veel uren werken, waardoor het ten koste ging van dingen die ze ook belangrijk vond in het leven. Ook kwamen klanten soms 2 of 3 keer en waren dan weer weg, terwijl ze wist dat ze nog beter zou kunnen helpen als ze langer met ze zou werken. Misschien herken je dat wel.

Nou de afgelopen jaren vraag ik niet alleen meer dan die € 80,- per uur, maar… bied ik ook geen losse coach-sessies meer aan. Ondanks dat ik daar wel heel vaak vragen over krijg van mensen ‘die een paar keer willen sparren’. Maar ik geloof niet in een paar keer sparren; ik geloof in commitment en resultaat!

BETAALD KRIJGEN VOOR JE WAARDE IN PLAATS VAN JE UREN

Tegenwoordig word ik betaald voor programma’s die veel waardevoller zijn dan de losse uren die ik aanbod. Op deze manier help ik ondernemers namelijk ook veel beter dan ik ooit deed. Ze halen echt geweldige resultaten! Hun bedrijf is veel simpeler, waardoor ze veel meer vrijheid ervaren. Hun omzet is vele malen hoger, soms zelfs vertienvoudigd. En ze ervaren veel meer rust en ruimte, onder andere omdat ze een hele heldere strategie hebben. En misschien nog wel het allerbelangrijkst voor mijn klanten: ze helpen hun klanten veel beter!

En dat vind ik zo tof hè, mij gaat het helemaal niet om dat geld, maar wel om de impact die we zo maken op de wereld. Omdat er steeds meer mensen oprijzen en zichzelf niet meer klein houden maar echt gaan doen waar ze goed in zijn. Ondernemers die datgene gaan doen waarmee ze écht een bijdrage kunnen leveren. Echt impact kunnen maken op het leven van anderen. In plaats van – sorry ik ga even brutaal eerlijk zijn – dat gerommel in de marge! De paar uur die je betaald krijgt en verder keihard werken om steeds maar weer nieuwe klanten te krijgen die dan een paar sessies bij je boeken. En dan weer gaan, terwijl ze niet echt iets bereikt hebben.

WAT ZOU DIT VOOR JOU ÉN JOUW KLANTEN MOGELIJK MAKEN

En daarover gaat ook meteen mijn vraag voor jou deze week: Hoe zou het voor jou zijn als jij niet meer voor jouw uren, maar voor jouw waarde betaald zou worden? Voor de waarde die jij levert, voor de resultaten van jouw diensten? Of het nou is als vormgever, fotograaf, ondernemerscoach, psycholoog, interieurstylist, mindfulness trainer, advocaat, of welke dienst je dan ook maar verkoopt.

Neem eens even de tijd om hierover na te denken en de volgende vragen te beantwoorden: Wat zou het voor je mogelijk maken als dat zou kunnen? Als je écht goede prijzen kon vragen en mensen na afloop nog tevreden waren ook? Omdat je een dienst hebt ontwikkeld waarmee je écht een verschil kan maken? Hoe zou jij je dan voelen? Hoe zou jouw leven er dan uit zien? En jouw bedrijf? Wat zou dit mogelijk maken voor jou?

En nog veel belangrijker: wat zou dit mogelijk maken voor de klanten met wie jij werkt?

Nou is je vraag misschien: ja, fijn dat ik dit nu weet, dat ik voor mijn waarde betaald kan worden. En hoe nu verder, hoe pak ik dit dan aan?

WAT ZORGT ERVOOR DAT KLANTEN GRÁÁG WILLEN BETALEN?

Nou het geheim is dit: Kijk eens hoe jij er voor kunt zorgen dat wat jij doet nóg waardevoller wordt, waardoor je misschien je prijs kunt verhogen, maar bovendien jouw klanten nóg veel beter kan helpen. Dat waardevoller maken van jouw diensten kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door je klanten meer te leren en dingen online aan te bieden. Of door ze ook tussen de sessies door support te bieden. Wat ook kan is bijvoorbeeld een traject van een jaar te ontwikkelen. Een traject dat ZO waardevol is dat klanten er graag €20.000 voor willen betalen. Wees creatief!

Dus mijn vraag aan jou is: hoe kun jij jouw dienst zo ‘upgraden’ dat mensen er gráág meer voor gaan betalen?

Goed, ik kan me voorstellen dat je dit niet zomaar 1,2,3 voor elkaar hebt, zo’n waardevolle dienst ontwikkelen, en dat je hier graag nog meer over wilt leren.

Omdat je er klaar mee bent dat je jezelf kleinhoudt. Omdat je weet dat er meer in jou en in je business zit dan er nu uit komt. Omdat je heel graag je klanten NOG beter wilt helpen dan je nu doet en omdat je heel graag je omzet wilt verhogen, maar niet te koste van een fijn leven en jouw vrijheid.

GRATIS ONLINE TRAINING

Binnenkort geef ik een gratis online training. Speciaal voor ambitieuze ondernemers die echt met hun bedrijf naar het volgende niveau willen.

In deze GRATIS ONLINE TRAINING leer ik je precies wat er voor nodig is om op een eenvoudige manier en in korte tijd – je omzet te verhogen en tegelijk je klanten veel beter te helpen!

Klinkt dit als iets voor jou? Meld je dan nu aan:

NU AANMELDEN VOOR ONLINE TRAINING

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *