, ,

Tip 1 – een positieve mindset

 

Zit jij als ondernemer ook altijd zo boordevol plannen? Heel herkenbaar. Een hoofd vol plannen, maar ze ook uitvoeren is vaak een heel ander verhaal.

Komende weken deel ik de 4 stappen die ervoor zorgen dat je wél al jouw plannen uit gaat voeren en ze tot een succes maakt. En zónder direct weer in de hectiek van het dagelijks leven te duiken, maar op een ontspannen manier.

Een eerste stap om ervoor te zorgen dat je ontspannen en vol energie in actie kan komen, is dat je zorgt voor de juiste mindset. Oftewel, je zorgt ervoor dat jezelf in een positieve staat brengt, waarbij je lekker in je vel zit.

Plannen uitvoeren

Als je plannen wilt uit voeren is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je gelukkig bent. Shawn Achor legt in dit TedX-filmpje uit waarom dat zo belangrijk is.

 

Het mooie is dat je zelf kunt zorgen voor een positieve mindset. Je hoeft niet te wachten tot deze omstandigheden zich een keer spontaan voordoen. Je kunt het zelf creëren!

Hoe? Door dingen te doen waar je happy van wordt en energie van krijgt bijvoorbeeld! Een paar activiteiten waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld: regelmatig bewegen, naar buiten en een stuk wandelen, afspreken met vrienden, leuke dingen doen met je partner, spelen met je kids, naar muziek luisteren, een inspirerend boek lezen, naar de sauna, naar een concert of het theater.

Jammer genoeg gaan we minder van deze dingen doen als we vinden dat er iets moet gebeuren, zoals het uitvoeren van je plannen. En hoe ontevredener we over onszelf worden, hoe minder van die dingen we gaan doen.

Misschien herken je het dat je dan vindt dat je eerst iets anders moet doen, voordat je mag genieten of ontspannen, of heb je het idee dat je er geen tijd voor hebt. Maar dat is een mindset, die je echt niet verder helpt. En eigenlijk is het heel simpel; door dingen te doen die jij nodig hebt om in een positieve, productieve mindset te komen, kun je ervoor zorgen dat je je plannen wél uit gaat voeren.

Opdracht

Wat heb je nodig voor een positieve mindset, zodat je ontspannen en vol energie in actie kan komen Er zijn heel veel manieren om te zorgen voor een positieve mindset, hier onder geef ik jou er 3.

1. Maak een lijstje met dingen waar je energie van krijg, waar je blij van wordt, welke activiteiten heb jij nodig om lekker in je vel te zitten? Zie het lijstje hierboven voor inspiratie. Pak dan nu je agenda. Wanneer ga je ze doen, hoe vaak?

2. Leg een notitieboekje bij je bed en schrijf elke dag 5 tot 10 dingen op waar je dankbaar voor bent (of blij mee / trots op bent). Hiermee ga je niet alleen lekker slapen, maar je traint jezelf om gedurende de dag ook te focussen op het positieve. Wat er weer voor zorgt dat je makkelijker in actie komt.

3. Daag je belemmerde overtuigingen uit die jou in de weg zitten om ook echt in actie te komen. Dat kun je doen door bijvoorbeeld de vragen te stellen; helpt deze overtuiging mij om in actie te komen? Wat kan ik ook geloven om nu wel iets te doen, ook al is het iets heel kleins?

Zin om aan de slag te gaan?

Heb je zin om met jouw plannen aan de slag te gaan en door te breken met jouw business naar het volgende niveau? Weet je dat er méér in jouw business zit, maar weet je niet hoe je het voor elkaar krijgt? Je kunt je nu aanmelden voor mijn gloednieuwe online training!

In deze  online training ‘Zonder stress doorbreken naar het next level’ leer je wat er voor nodig is om – op een ontspannen manier! – door dit plafond te breken en jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Wil jij ook zonder stress met je bedrijf naar het volgende niveau? Meld je dan nu aan voor deze nieuwe gratis online training.

AANMELDEN

 

Warme groet,

Lisette

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *