Hustle – Align

Laatst zag ik weer een verhaal van een succesvolle ondernemer. Die vertelde dat ze alles wat ze had bereikt te danken had aan hard werken, knallen en de juiste mindset voor succes. Ik ken deze ondernemer en weet dat ze altijd het gevoel heeft tijd te kort te komen. Ze geen rust in haar kont heeft, omdat er steeds nieuwe ideeën zijn. En dat ze dolgraag zou willen genieten van een vrije ochtend voor zichzelf, zonder afspraken. Maar ja een échte badass ondernemer gaat voor álles uit je bedrijf halen. Dus tja… dan niet die ochtend voor zichzelf maar gewoon lekker doorbeuken.

Ik heb hier geen oordeel over. Nog sterker, ik ken het! Het idee dat er wel hard gewerkt moet worden voor je succes! En dat je niet alles kan hebben in het leven. Dat dingen altijd ten koste gaan van iets anders. Ik heb jarenlang mijn onderneming gerund op deze manier. Succesvol ook, zeker!

Ik ben alleen zo blij dat ik nu iets anders geloof. Dat ik weet dat je én een fijn en ontspannen leven kunt hebben én een succesvol bedrijf. Daar is wel iets voor nodig. Het heeft me jaren gekost om van dat oude idee af te komen. En heel eerlijk, soms val ik nog weer even terug 😉.

Soms voel ik me dan een luie ondernemer. Dan kijk ik door die oude bril. Dan krijg ik bijna jeuk van mezelf. Het grappige is, ik heb afgelopen jaren ook juist de kant opgezocht waar ondernemers zitten die houden van hard werken, die dat zelfs op een voetstuk plaatsen. De businesscoach met wie ik werkte. De mastermind waar ik in zat. ‘Thriving’ moest alles zijn. Hoe minder uur slaap, hoe meer uur knallen, hoe heftiger de sporten, hoe beter.

En ik geloof er niet in. Althans niet voor mij. Ik ben een leuker mens, een betere coach en een succesvollere ondernemer als ik óók zorg voor de rust, de reflectie, het herstel. Dat betekent niet dat ik niet hard werk. Of dat ik alleen maar ga zitten nadenken, plannen verzinnen en dan hopen dat het gaat werken.

Nee het is die alignment van alles in je leven. Je business. Je relaties. Je gezondheid. Je ontspanning. Voor een sustainable business, een bedrijf waarin je het vol kunt houden en waar je van kunt genieten, heeft elk onderdeel dat belangrijk is voor jou een serieus commitment nodig. Dus ook je rust, je herstel, je reflectie.

Als ik er zo naar kijk mag ik misschien nog wel wat vaker die ‘luie ondernemer’ zijn. En jij?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *