3 geheimen voor winstgevende webinars

Ik geef al bijna 5 jaar webinars, namelijk sinds ik begon met het coachen van ondernemers in het Succes Programma.
Door het geven van deze gratis online trainingen kunnen ondernemers mij beter leren kennen.
En alvast een beetje proeven van de waarde die ik te bieden heb.

Ik zag er eerst vreselijk tegen op om webinars te gaan geven.
Waar moest ik beginnen?
En vond ik dat wel leuk, tegen zo’n schermpje praten in plaats van tegen ‘echte’ mensen?
En wat was er nodig om er ook echt omzet mee te krijgen?

Ik heb me daar dus eerst in laten coachen.
Ook volgde ik allerlei trainingen over dit onderwerp.
En ik leerde vooral heel veel van het geven van mijn eigen webinars.
Van de fouten die ik maakte en van wat er voor mij juist wél goed werkte.

Ik moest het voor een deel ook écht zelf uitzoeken.
Ik geef namelijk geen verkoopwebinars, maar content webinars.
In tegenstelling tot wat mij werd geleerd.
En toch zorgen die voor mijn verkoop 😉.

Het geven van webinars is een belangrijk onderdeel van mijn businessstrategie.
Een onderdeel waarmee ik niet alleen mijn impact enorm vergrootte.
Maar die ook- ondanks dat ik al jaren geen verkoopwebinars meer geef- toch zorgen voor zeker 80 procent van mijn omzet!

Ik deel 3 tips met je die zorgen voor succesvolle en winstgevende webinars.
En let op, ZONDER in je webinar te hoeven verkopen!

BEPAAL JE STRATEGIE

Oftewel, hoeveel webinars geef je, wanneer en met welk doel? In het begin deed ik twee keer per jaar een lancering. Dan gaf ik twee of drie weken een flink aantal webinars in de week. Soms wel 4 webinars in 1 week. Dat deed ik dan vlak voor de start van mijn programma. Topsport was dat! Ik werkte toen nog met vaste startdata, inmiddels kunnen klanten continu instromen. Dus die lanceringen zijn een goede manier als je met een vaste startdatum werkt.

Nu geef ik het hele jaar door webinars. Het voordeel hiervan is dat ik voor mezelf de druk verspreid en dus veel meer ontspanning ervaar in mijn business. Terwijl het me meer oplevert, door het aanbod dat ik doe. Ik doe geen verkoopwebinars, maar mensen kunnen na het webinar met  mij in gesprek. Dan doe ik als dat passend is een aanbod. Voor mij werkt dit goed, omdat ik geen online programma’s verkoop maar ‘echte’ coaching. Deze jaartrajecten zijn niet voor elke ondernemer geschikt; ik werk in het Succes Programma maar met 10 ondernemers, dus ik wil zeker weten dat we een match zijn en dat ik de echt kan helpen hun doelen te bereiken.  In de gesprekken kan ik een goede selectie maken of het mensen zijn met wie ik wil werken.

Dus bedenk voor je jezelf eens wat een webinar voor jouw business zou kunnen betekenen. Stel je voor dat elke 2 weken een webinar geeft waarin je mensen echt verder helpt. Je maakt hierdoor niet alleen enorm veel impact. Maar stel dat je hierdoor steeds iets van €5000 verkoopt, waardoor je in een jaar al meer dan een ton verdient. Alleen door elke twee weken online van waarde te zijn!

MAAK VERBINDING

Als je een webinar geeft zit je natuurlijk in je eentje tegen een scherm te praten. Maar aan de andere kant van jouw scherm zit iemand. Een echt mens, van vlees en bloed. Die de tijd neemt om naar jou te luisteren. Een persoon met verlangens. Met problemen. Met angsten. Dus zorg dat je je inleeft. Laat de inhoud van je webinar hier op aan sluiten. Maak contact door tijdens je webinar vragen te stellen. Maak je webinar persoonlijk. Er is heel veel vertrouwen nodig om te kunnen verkopen. Dus zorg dat mensen jou en wat jij te bieden hebt echt leren kennen.

GEEF!

Niets zo vervelend als een webinar wat een one(wo)man show is van de presentator. Toch 😉? Een goed webinar heeft inhoud, levert waarde, geeft je kijkers iets mee. Het gevaar is dat als ik zeg ‘lever waarde’, dat je dan meteen de neiging hebt om je webinar vol met tips te stoppen. Beter is het om het lonkend perspectief te laten zien. Laat je kijkers zien wat er voor hen mogelijk is. Laat ze zien wat ze zelf nog niet zien. En let op dat je niet in detail ingaat op HOE je dingen doet. Mensen kopen nooit de methode, maar altijd het resultaat. Of om even een paar metaforen te gebruiken: ze kopen niet het vliegtuig waarmee ze naar Bali gaan, maar dat heerlijke ontspannen gevoel op het strand, onder de palmbomen.
Of ze kopen niet een dieet, maar hun fitheid, of dat ze straks vol zelfvertrouwen in bikini op dat strand op Bali kunnen zitten 😊.
Je kunt je kijkers heel goed inspireren door transformatie-verhalen van je klanten.  Ze zullen zich herkennen in wat je deelt. Door het vertellen van verhalen – dus gebruik storytelling –  houden energie om tot het einde naar je verhaal te luisteren.
En doordat je ze niet overvoert met info maar inspireert tot actie, voelen ze het verlangen om door te pakken.

Ik hoor graag of deze tips bij jou zorgen voor winstgevende webinars!

Warme groet,

Lisette

PS
Wil je de kunst een beetje afkijken 😉? Binnenkort geef ik een webinar. Over hoe je je omzet enorm kunt verhogen zónder er nog meer uren voor te werken. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik van 30.000 per jaar toen ik begon naar 30.000 per maand ben gegroeid. Ben je erbij?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *